Како да ги изберете вистинските столчиња за лифт за пренос за нега на стари лица

Постарата популација ширум светот рапидно расте.Според Светската здравствена организација, во 2015 година, глобалната популација на стари лица се проценува на 900 милиони, а тој број се предвидува да се удвои на речиси 2 милијарди до 2050 година. Околу 10% од овие постари лица имаат проблеми со подвижноста.како да се грижат за овие стари лица е загрижен од нивните деца.Ако треба да се грижите за вашите родители со ограничена подвижност или во кревет, што го сметате за најтешкиот дел?Преместете ги од кревет во комода, дајте им среќна бања?Или префрлете ги во инвалидска количка за надворешна прошетка?

Трансфер на лифт столстана сè попопуларна алатка за нега на стари лица, бидејќи на пациентот му обезбедува подобар живот со почит, е лична приватност, обезбедува погодно место за активност во животот, на безбедносна основа и се совпаѓа со намаленото оптоварување на медицинскиот персонал.

Како да го изберете вистинскиотпренос лифт столза нега на стари лица?Советите се следните:

  • Прво, за да се осигури безбедноста на производот, на столчето за подигнување му треба доволно носивост за нашите постари лица да седат безбедно.столот за подигнување за пренос.
  • Второ, мора да биде лесен за ракување, да го намали товарот на медицинскиот персонал, да се грижи за старите лица да се бањаат, да се пресоблечат и други задачи кои бараат силен физички труд.
  • Трето, опсегот на кревање е важен, поширокиот опсег на кревање му овозможува на производот да биде погоден за повеќе животни сценарија
  • Четврто, мултифункционален, производот е поудобен за употреба и може да реши повеќе проблеми, како што се инвалидски колички, туш столици, ролатор итн.
  • Петто, професионалната фабрика со добри услуги по продажбата може да ви помогне да решите различни проблеми кога ја користите столицата за подигнување.

Компанија за технологија Ксијанг Фа Ли (Ксиамен).is the source manufacturer of electric lift chair with competitive price and reliable technical support. XFLmedical is committed to keeping seniors safe, healthy, care and nursing. If you need more information on electric transfer lift chair, you can visit our website at www.xflmedical.com or send us an email at xflcare@xiangfali.com. We will respond shortly to your query.

https://www.xflmedical.com/electric-lift-patient-transfer-chair/


Време на објавување: Сеп-05-2023 година